A Travellerspoint blog

Phnom Penh

Den søte lille byen som er Kambodsjas hovedstad :-)

sunny 28 °C

Vi tilbrakte til sammen 7 dager i Kambodsjas hovedstad Phnom Penh, fordelt på to besøk. Dette var en by vi stortrivdes i og det var nesten litt trist å skulle dra videre. Phnom Penh er en stor by, men den er aldeles ingen storby. Her er høyblokker fraværende og gatene består stort sett av boder og markeder istedenfor kjøpesentre. Taxier er byttet ut med tuk - tuker og selv om det fantes både masing og tigging i stor skala så var det langt fra så ille som i Vietnam; tror rett og slett vi har blitt litt herdet - hehe!

Gate midt i hovedstaden.......fasinerende!

Gate midt i hovedstaden.......fasinerende!

Markedshallen i Phnom Penh

Markedshallen i Phnom Penh

Phnom Penh har et sjarmerende og yrende gateliv, bra restauranter (og selvfølgelig noen dårlige) fra diverse internationale kjøkken og en herlig atmosfære. Da vi ankom hovedstaden skulle et egentlig vært vannfestival her. Vannfestivalen varer i tre hele dager og medfører at alt stopper opp og gatene er pakket med mennesker. Festivalen var avlyst i år, grunnet den voldsomme flommen som har vært og den tragiske båtulykken under festivalen i fjord. Vi hadde aldeles ikke siktet på vannfestivalen og var fornøyd med det faktum at den var avlyst slik at ting gikk nesten som normalt. Med nesten som normalt mener jeg at vannfestivalen var mer tonet ned enn avlyst. Folk strømmet fortsatt til byen og kveldene inneholdt fyrverkeri og horder av mennesker i parkene; men dagliglivet stoppet i alle fall ikke opp og hele opptrinnet var festlig å få med seg :-)

Iiiiiiiiiiiis på swendsens :-)

Iiiiiiiiiiiis på swendsens :-)

Som så mange ganger før på denne turen så dumpet vi borti ting vi egentlig ikke siktet på, men som det er veldig morsomt å ha vært med på når man førstes er der; denne gangen var det Kambodsjas nasjonaldag :-) Gatene var farget røde og blå av landets flagg og menneskene gikk mann av huse for å feire. Her var det ikke snakk om barnetog, is og pølser slik vi er vant til, men grilling i parken og sosiale sammenkomster på kveldstid - så så veldig forskjellig fra hjemme var det tross alt ikke :-)

DSC_0008

DSC_0008

Helt normal gate i hovedstaden :-)

Helt normal gate i hovedstaden :-)

DSC_0014

DSC_0014

DSC_0018

DSC_0018

Ved vårt første besøk i Phnom Penh bodde vi på et hotell som var derevet av en nordmann. Her fikk vi nydelig norskinspirert mat (det var lenge siden sist!!) og møtte et hyggelig norsk par. Verden er ikke stor og det viste seg at de selvfølgelig kjente min gamle skoletannlege. Like rart hver gang vi møter nordmenn på turen - hehe - det er vi ikke vant til og det høres helt unaturlig ut når samtalen går på norsk når det er noen andre enn oss to involvert :-)

Munker på tur :-)

Munker på tur :-)

Ved vårt andre besøk i Kambodsjas hovedstad (etter fire dager på en øde øy) bodde vi på et nydelig lite hotell som var drevet av en fransk dame. Her hadde vi både utendørs basseng, god mat og noen søte små overbygde sofakroker hvor man kunne sitte å slappe av. Dessuten har vi kjøpt oss siste sesong av "True Blood" (tv-serie om vampyrer og annet overnaturlig dilldall :-) ) på DVD så vi koste oss med en episode hver kveld - selvkontroll har vi selvfølgelig så har tenkt å drøye sesongen ut over 12 kvelder siden sesongen har 12 episoder ;-)

DSC_0003

DSC_0003

Uavhengighetsmonumentet i ettermiddagssol :-)

Uavhengighetsmonumentet i ettermiddagssol :-)

Satte av en hel dag til å besøke kongepalasset. Dette palasset var fint og flott, men ikke i nærheten av så imponerende som det i Bangkok. Tror rett og slett vi begynner å bli litt blasert hva slike opplevelser angår og føler at vi har gjort det meste tidligere og sett noe finere et annet sted....er vel bare slik det blir når man har reist lenge og opplevd så mye!

DSC_0326

DSC_0326

DSC_0329

DSC_0329

DSC_0330

DSC_0330

DSC_0320

DSC_0320

DSC_0337

DSC_0337

Munken og alle hans damer :-p

Munken og alle hans damer :-p

DSC_0351

DSC_0351

DSC_0354

DSC_0354

DSC_0355

DSC_0355

DSC_0364

DSC_0364

DSC_0373

DSC_0373

Miniatur av Angkor Wat!

Miniatur av Angkor Wat!

Til og med fuglene lever i slått her nede - hehe!

Til og med fuglene lever i slått her nede - hehe!

DSC_0395

DSC_0395

Den hvite elefanten :-p

Den hvite elefanten :-p

Ellers ble det både handletur og sightseeing de andre dagene også. Markedshallen var en underlig innretning. Den så veldig morsom ut fra utsiden men hadde desverre alt for mange slitsomme selgere til å være gøy på innsiden. Vi hadde som jeg skrev tidligere også en dag hvor vi besøkte The Killing Fields og fengselet S - 21. I tillegg hadde vi en heldagsutflukt til en meget spesiell dyrehage som jeg skal skrive om i neste innlegg. Så......vi hadde det absolutt ikke kjedelig :-)

CSC_0219

CSC_0219

Markedshallen :-)

Markedshallen :-)

DSC_0260

DSC_0260

Vi hadde også en dag hvor vi tittet på byens monumenter; noe det forøvrig finnes mye av i Phnom Penh. Uavhengighetsmonumentet så imponerende ut i dagslys og ikke mindre imponerende i opplyst tilstand på kvelden. Det er selvfølgelig plassert midt i en rundkjøring, uten noen åpenbar grunn.....litt typisk for Kambodsja - hehe! Vennskapsmonument har de også satt opp. Monumentet symboliserer de tette båndene de har med Vietnam. Og så moret vi oss med alle kongebildene. Tror det er en Asia-ting; stooooore bilder av kongefamilien og særlig kongen. Helst med åttitalls briller og stygg dress med gullbroderier på hvor han ser alt annet enn sympatisk ut. Bildene finnes i et hvert hus og på ethvert gatehjørne. Det gøyeste med disse bildene er at de ser veldig så ordentlige på avstand, men dersom du går bak de ser du at de er laget av pappmasje og holdes oppe av vedavkapp; stilig ja ;-)

hehehe!

hehehe!

Uavhengighetsmonumentet

Uavhengighetsmonumentet

Utsmykking på port i hovedstaden

Utsmykking på port i hovedstaden

DSC_0282

DSC_0282

Pappmasje kongeutstilling - hehe!

Pappmasje kongeutstilling - hehe!

DSC_0297

DSC_0297

Vennskapsmonumentet; Kambodsja - Vietnam

Vennskapsmonumentet; Kambodsja - Vietnam

Ellers kan jeg opplyse om at julepynting, glitter og stas kommer like håpløst tidlig til Kambodsja som til Norge! Vi manglet lesestoff og tok dermed turen innom byens største bokhandel. Her ble vi møtt av et glorete juletre, betjening i nisseluer og "jingle bells" rungende på høytaleranlegget. Manglet både snø og kulde, men ellers var alt lagt til rette for litt julestemning i november:-)

Julepyntet butikk....i midten av november!

Julepyntet butikk....i midten av november!

Og så er det ei som har hatt bursdag siden jeg skrev sist :-) Gratulerer masse, masse, masse med 3 års dagen Vilde :-) Håper mamma laget verdens beste kake til deg og at du hadde en superrosa bursdagsfeiring :-)

Posted by annemona 06:46 Archived in Cambodia

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint