A Travellerspoint blog

Besøk i en noe merkelig dyrehage!

En dag som inneholdt det meste og litt til :-)

sunny 31 °C

Dyrehagen utenfor Phnom Penh var viden kjent i vår verden lenge før vi ankom Kambodsja. Ei jeg ble kjent med mens vi var i Australia anbefalte den sterkt og den var varmt omtalt i Lonely Planet boken vi hadde med oss. Nysgjerrige som vi er, var det bare en ting å gjøre; leie en tuk - tuk og sette nesa mot den mye omtalte dyrehagen.

CSC_0222

CSC_0222

Kjøreturen ut tok over en time; noe som kan være en langtekkelig og støvete opplevelse i en tuk - tuk. Heldigvis var det mye å se på langs veien, så etter diverse risting og en toppfart på 50 kilometer i timen kom vi oss endelig frem til bestemmelsesstedet. Vi var advart på forhånd gjennom vage hint i Lonely Planet boka om at dyrehagen og stedet generelt var noe merkelig....og merkelig var det!

På tuk - tuk tur :-)

På tuk - tuk tur :-)

en, to, tre, fire, frem..........

en, to, tre, fire, frem..........

DSC_0155

DSC_0155

Travelt veikryss i Phnom Penh

Travelt veikryss i Phnom Penh

En gate i hovedstaden........

En gate i hovedstaden........

I tillegg til oss, var det to andre hvite mennesker der; dette var stedet hvor alle de lokale tok søndagspikniken og dermed ingen utpreget turistdestinasjon. Stedet så mer ut som.....ja si det....det så i alle fall ikke ut som en dyrehage! Dyr var det her - absolutt, men selve opplegget rundt minnet mer om en park med bur i enn en dyrehage hvor folk kom for å se på dyrene. Tidvis var vi mer spennende for lokalbefolkningen enn dyrene i innhegningene var. Bjørner, tigre og krokodiller var visst plutselig ikke så spennende lenger - hehe! Godt vi begynne å bli vant til å bli stirret på!

Parken hadde veier istedenfor gangstier og folk kjørte rundt på mopedene sine mellom dyreinnhegningene. Vår tuk - tuk sjåfør satte oss først av og sa vi skulle møte han der når vi var ferdige, men forsto raskt at vi ville rote oss bort på alle sikk-sakkveiene og kjørte oss heller mellom de mest spennede stedene. Hyggelig fyr :-)

Bjørner!!! Dyrehagen hadde haugevis av solbjørner. For de som ikke har vært så heldige å møte dette fascinerende dyret så kan jeg opplyse om at solbjørnen er svart, mindre enn en brunbjørn men større enn en vaskebjørn og har superlang tunge. Tunga er lang fordi......det beste solbjørnen vet er honning :-) Øyvind hadde gledet seg til å beskue disse festlige skapningen og ble nok ikke skuffet :-) Var underholdende og morsomt å se på dramaet som utspilte seg inne i inngjerdingen da noen kastet over en kokosnøtt til bjørnene. En liten tass herved døpt Torbjørn fikk tak i nøtta og jobbet intenst for å få åpnet den. Hver gang en av de andre bjørnene nærmet seg snudde han (eller hun for den saks skyld....men jeg vet ikke så velger å kalle denne bjørnen for en han) demonstrativt ryggen til den andre bjørnen og fortsatte med sitt. Torbjørn måtte legge mye innsats i det, men fikk hull på nøtta til slutt. Underholdningsverdien var stor og vi var helt fascinert :-)

Bjørneklem :-)

Bjørneklem :-)

CSC_0219

CSC_0219

CSC_0229

CSC_0229

nam, nam, nam!

nam, nam, nam!

CSC_0215

CSC_0215

DSC_0032

DSC_0032

Stedet hadde også andre morsomme dyr. Var noen okser/ bøfler der som var godt over størrelsen på de største belgiske blå jeg har sett - de var rett og slett gedigne! Ellers fantes både diverse hovdyr, krokodiller, reptiler, elefanter og aper. Gibbonapene var de festligste av sitt slag. Ikke var de bare superraske når de beveget seg, men de hadde et rop som var helt fantastisk! Det begynte sakte men sikkert og sluttet meget ukontrollert. Ligger videoer av det på youtube dersom noen er nysgjerrige :-)

Belgiskblå?!?

Belgiskblå?!?

CSC_0239

CSC_0239

DSC_0014

DSC_0014

nam, nam....tær!

nam, nam....tær!

CSC_0209

CSC_0209

CSC_0207

CSC_0207

CSC_0242

CSC_0242

CSC_0244

CSC_0244

Gibbon ape :-)

Gibbon ape :-)

Tigre! Dyrehagen hadde tigre!!!! Disse store, majestetiske dyrene travet rundt i innhegningene sine. De så egentlig ut som store kosebamser, men vi fikk en liten advarsel på hva de var i stand til da det havnet to pusekatter i samme bur. Den ene ga fra seg et skarpt brøl da den andre nærmet seg, reiste seg opp på to ben og klappet til inntrengeren. Inntrengeren tok hintet om at den var uønsket, krøket seg sammen og gikk tilbake til sin egen plass. Det hele var over på noe sekunder...men fy søren for noen dyr :-)

Søt pusekatt :-)

Søt pusekatt :-)

Pusekatter :-)

Pusekatter :-)

"The walking dead"; er det noen som har sett tv - serien "the walking dead"? Vet ikke om den har slått an hjemme, men her i Asia er det en stor greie. Handler om zombier basically. Uansett....poenget er at da vi kjørte ut av dyrehagen igjen føltes det ut som om vi havnet midt i en episode fra denne serien. Det sto tiggere langs kanten av veien. Og de var mange og dekket et strekke på flere kilometer. Det at de bare sto der hadde vært greit, men veien var dårlig og tuk - tuken som går sakte fra før beveget seg omtrent i gåfart. Tiggerne så mer døde enn levende ut og beveget seg mot tuk - tuken i zombiefart. Da de innså at de ikke rakk frem strakk de ut hendene for å få penger - også dette foregikk i slow motion. Det meste gikk så sakte at det føltes ut som om det gikk i sakte film.....merkelig opplevelse!

CSC_0257

CSC_0257

DSC_0171

DSC_0171

CSC_0260

CSC_0260

Tiggere, tiggere, tiggere!

Tiggere, tiggere, tiggere!

CSC_0258

CSC_0258

CSC_0206

CSC_0206

Under kjøreturen tilbake så vi ikke bare virkelighetens zombier, men også frakt av levende griser på moped og salgsboder på stylter. Salgsbodene sto langs veien og inneholdt en grill, en rekke med grillspyd og en hengekøye. Bodene sto oppefra bakken på styltene sine og folk stoppet innom for å slå av en prat med selgeren som slappet av i hengekøyene sine og kjøpe med seg litt lunch. Festlig konsept - snakk om gatekjøkken :-) Hørte et grynt bak oss da vi befant oss på motorveien. Så på hverandre med forundring i blikket og snudde oss omtrent samtidig for å oppdage landets dyretransport; to lys levende griser opp ned bak på en moped! Festlig syn! Tror rett og slett jeg kan skrive under på at det var en opplevelsesrik dag :-)

Det lokale slakteriet!

Det lokale slakteriet!

Styltehus

Styltehus

Til og med bensinstasjonskiltene har mytiske figurer på seg her!

Til og med bensinstasjonskiltene har mytiske figurer på seg her!

Salgsbod langs veien

Salgsbod langs veien

Nymotens traktor :-p

Nymotens traktor :-p

Lokaltransport

Lokaltransport

Og så må jeg si riktig god bedring til søstern som dessverre befinner seg på sykehus! Håper du får komme hjem snart! Sees veldig plutselig :-)

Posted by annemona 03:05 Archived in Cambodia

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint